Maden dood maken.

07-02-2021

Hoe maak je dode maden?

Er zijn verschillende manieren om pinkies te doden.

  • Je kunt ze bijvoorbeeld invriezen. Het nadeel daarbij is echter dat wanneer ze ontdooid zijn ze meteen bruin gaan kleuren.
  • Een andere manier is om ze in een plastic zakje (waaruit alle lucht is geperst) te laten stikken. Nadeel hier is dat gestikte pinkies er toch vaak anders uitzien omdat ze helemaal zijn uitgerekt.
  • De voor mij absoluut meest simpele en ook meest snelle manier is om ze te doden met bijna kokend water. Wel moet je dat doen op de goede manier, anders kook je ze en dan zien ze er echt niet meer uit zoals dat heet.
     
  • Eerst moeten de pinkies worden afgezeefd zodat eventuele vellen weg zijn.
  • Daarna moet je ze even ontdoen van al het zaagsel of ander meel waarin ze kruipen. Zelf spoel ik de pinkies dan altijd nog even extra met een heel fijnmazig zeefje waardoor ze echt helemaal schoon zijn. '
  • De volgende stap is om ze daarna onder een laagje lauw water te zetten. Zorg er altijd voor dat je hiervoor een ruime bak gebruikt.
  • Om nu de pinkies dood te krijgen hoef je nu alleen maar voorzichtig en al roerend bijna kokend water toe te voegen. Zo verwarm je natuurlijk het water waarin de ze al kropen steeds meer tot het moment dat de hitte te groot wordt en ze binnen enkele seconden allemaal sterven.
  • Meteen daarna moeten de dode pinkies weer worden afgekoeld door er meer koud water aan toe te voegen. Nu kun je de pinkies weer afgieten, ze in volledig koud water zetten en in een koelkast of in ieder geval op een koele plek bewaren.